Charitativní projekt Vltava 2015

27.7.2015

Vážení spoluobčané,

dovolte, abychom Vás pozvali na charitativní plavbu nadšené dálkové plavkyně, Lucie Leišové (20), která se nebojí velkých výzev a plní si nejen své sny, ale pomáhá i ostatním.

Loňské léto Lucie jako čtvrtá Češka zdolala za velmi nepříznivých podmínek Gibraltarský průliv, kdy na moři strávila 6,5 hodiny a uplavala skoro 26 kilometrů. Letos má v plánu pokořit 180 km Vltavy, čímž chce pomoci vozíčkáři Radkovi Duchoňovi (42) získat finance na nákup handbiku.

Projekt Vltava 2015 se naplno rozjel již dne 23. července, kdy Lucie startovala z Českých Budějovic. Na cestě do Prahy ji čeká 180 km, každý den 18 km úsek. Připojit se k ní může každý sportovec i nesportovec. Způsoby a styly spoluplavby jsou libovolné. Povinná není ani výdrž celých 18 km. Lucie ocení snahu a velmi ráda bude i za příspěvky na handbike. V průběhu plavby chystá Lucie setkání s věřeností i médii a samozřejmě i podpisové akce.

Projekt Vltava 2015 skončí právě v Praze ve Velké Chuchli a to dne 1. srpna 2015 ve 14:00. Lucie by zde ráda uspořádala slavnostní ukončení projektu a veřejné i mediální setkání spojené s autogramiádou.

Sbírka pro Radka bude probíhat po celou dobu plavby, více se dozvíte ZDE. Na projektu Vltava 2015 spolupracuje Lucie s Mezinárodní cenou Vévody z Edinburghu, projektem Sport Pomáhá a Kontem Bariéry.

Pokud jste o víkendu doma, přijďte podpořit dobrou věc.

ÚMČ