Pražské cyklozvonění 2014

Pražské cyklozvonění - cyklojízda zakončí v parku Prahy 13 velkolepou akcí

Tradiční akce Pražské cyklozvonění se bude konat už poosmé. Z několika  míst v Praze i blízkém okolí vyrazí v sobotu 13. září 2014 cyklistické pelotony, které budou směřovat k vodní nádrži na pomezí Prokopského údolí, do centrálního parku Prahy 13.

Na cykloprojížďku naváže odpolední program pro děti a dospělé. Pro účastníky akce bude připravena velká akce zahrnující workshopy v bike trialu i opravách kol a řada dalších her a soutěží pro celou rodinu. Vodní nádrž v centrálním parku obsadí lodě či vodní míče atrakce zvané aquazorbing, díky kterým každý může vyzkoušet doslova chodit po vodě. Hlavním organizátorem v letošním roce je Praha 13.

V sobotu 13. září 2014 ráno bude akce zahájena cyklojízdou, v rámci které se sjedou pelotony z celkem 14 míst v rámci Prahy i okolních obcí. Trasy v délce 15 až 30 km povedou většinou po bezpečných cestách, vhodných i pro rodiny s dětmi. Největší vzdálenost překonají účastníci akce z Černého mostu a Kbel, kteří na své cestě projedou celou Prahu a kteří pojedou po silnicích společně s motorovou dopravou. Většina ostatních tras je volena s ohledem na účast dětí po cyklostezkách, při překonání frekventovaných křižovatek bude asistovat městská policie. Odměnou pro účastníky akce může být nejen dobrý pocit, ale také žluté tričko a cyklistický zvonek, které tradičně dostávají všichni cyklisté v pelotonu před vyjetím. Účastníci cyklojízdy je mohou získat od organizátorů na místech srazů.

Hlavním pořadatelem Pražského cyklozvonění v roce 2014 je Praha 13, akce je již tradičně součástí Evropského týdne mobility.

Svojí účastí se k Cyklozvonění připojí také městské části Praha 11, 12, 4, 5, Kunratice, Libuš, Slivenec, Řeporyje, Šeberov, Velká Chuchle, Újezd či obec Průhonice a letos premiérově i Praha 3, Praha 14 (Kyje, Černý most) a 19 (Kbely). Městské části a obce se v pořádání akce střídají a každý rok tedy Pražské cyklozvonění překvapí účastníky něčím novým.

V cíli cesty, kterým bude centrální park Prahy 13 na hrázi horního rybníka pod ulicí K Zahrádkám, tak na návštěvníky čeká bohatý program, který potěší celou rodinu. K vidění tu budou například exhibice odvážných skoků na kolech či škola bike trialu, testovací dráhy elektrokol, aquazorbing, škola dopravních pravidel či první pomoci nebo balanční cvičení.

Odpolední program startuje v 11 hodin, zájemci sem mohou dorazit nejen na kolech, ale také metrem ze stanice metra Lužiny.

Informace o dopravě na kole i bez kola, program akce, místa a časy odjezdů cyklistických skupin najdete na oficiálním webu akce www.cyklozvoneni.cz.

Základní informace:

Termín: 13. září 2014

Cíl: Centrální park Prahy 13 (na hrázi horního rybníka, pod ulicí K Zahrádkám)

Podrobnosti: www.cyklozvoneni.cz.




Pražské cyklozvonění 2014 - logo