Mistrovství Evropy v aerobiku

MEDAILOVÉ ŽNĚ PRO AEROBIC TEAM CHUCHLE

Ve dnech 28. – 30. května 2014 se v rakouském městě Schwechat konalo Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Třemi nominačními závody v České republice prošly z Aerobic Teamu Chuchle na Mistrovství Evropy hned čtyři fitness týmy a Veronika Frantová, která v České republice nenašla přemožitelku a ve své kategorii (kadet – ženy) se umístila třikrát na prvním místě. Třicetičlenná výprava z Chuchle se vydala v úterý 27. května 2014 bojovat o tituly na evropském aerobikovém poli.

Náročné tři dny, ve kterých probíhala preliminary a semifinále v jednotlivých věkových i soutěžních kategoriích, vrcholily v pátek, kdy bylo na programu finále.

Jako první nastupovaly na plochu Fitness týmy dle věkových kategorií. Chuchelské kadetky (kategorie 11-13 let), soutěžící se skladbou One Direction, svým strhujícím výkonem vybojovaly krásné druhé místo a titul Vicemistryň Evropy. V kategori kadetů jsme měli ještě jedno zastoupení a to v podobě pětičlenného týmu – nově založená disciplína, která na ME ve Schwechat měla svou premiéru. Chuchelská pětka ve své kategorii vybojovala zlato!!!

Po kadetech nastupovali junioři (kategorie 14-16  let). Skvělým výkonem se chuchelské osmičlenné družstvo umístilo na třetím místě.

Senioři byli na programu jako poslední z fitness týmů. Zdravotně oslabený tým z Chuchle nepřestával bojovat do posledního kola, ovšem na medailové pozice to nestačilo. Chuchelská děvčata se skladbou Fire se umístila na čtvrtém místě.

Jako vyvrcholení Mistrovství Evropy v aerobiku byla na programu soutěž žen, která byla jako vždy neobsazenější a nejprestižnější kategorií, proto velké finále zakončovala. Kadetka Veronika Frantová svým strhujícím výkonem nadchla porotu a v konečném zúčtování obsadila fantastickou třetí příčku. Medailová bilance pro Aerobic Team Chuchle z letošního Mistrovství Evropy je 1-2-3-3-4!!!

Ve stejném složení – fitness tým kadetek, juniorek, seniorek a Veronika Frantová – budou závodníci Aerobic Teamu Chuchle reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa, které se koná letos na podzim v Moskvě.

Chtěli bychom pozvat všechny příznivce sportovního aerobiku a fanoušky Aerobic Team Chuchle na Sportovní Akademii oddílu, která se bude konat v úterý 24. června 2014 ve sportovní hale v Radotíně. Bližší informace naleznete na webových stránkách www.aerobicteam.eu.

Mgr. Veronika Buriš
trenérka

logo Aerobic Team Chuchle

Aerobic Team Chuchle - foto č. 1

Aerobic Team Chuchle - foto č. 2