Otázky a odpovědi

Základní pravidla pro užití Otázek a odpovědí

v modulu Otázky a odpovědi můžete vkládat své dotazy vztahující se k běžnému chodu Městské části Praha- Velká Chuchle a Úřadu MČ. Vaše dotazy budou zodpovězeny příslušným zástupcem samosprávy či zaměstnancem Úřadu. Vaše otázka bude na webových stránkách zobrazena ihned po vložení dotazu, odpověď bude připojena po zodpovězení otázky. Pokud bude Vaše otázka shledána jako obsáhlejší, komplikovanější nebo bude zahrnovat širší problematiku, může odpovědná osoba (zastupitel, úředník) určit, že vaše otázka nebude zodpovídána prostřednictvím webových stránek.

Na odpovědi prostřednictvím webových stránek není právní nárok. Vaše právo na svobodný přístup k informacím tím není omezeno, náležitosti žádosti, způsob poskytování informací, omezení práva na informace, postup při podávání a vyřizování písemných žádostí, odvolání, hrazení nákladů stanoví zákon o svobodném přístupu k informacím.

Otázky budou zodpovídány do 14 dnů, ve výjimečných případech do 30 dnů.

Dovolujeme si vás upozornit, že zodpovězeny budou pouze vámi podepsané a jasně formulované dotazy. Příspěvky urážlivé, vulgární, rasistické, obsahující komerční sdělení, porušující platné právní normy ČR či obecné etické normy zodpovídány nebudou.

Smazat příspěvek #4594

Zpět na otázky

Od: sekretariát

12.10.2015 v 08:25

Dobrý den,

chápu, že svedení dopravy do Starolázeňské ulice z důvodu zjednosměrnění části ulice Dostihové je zatěžující pro zde bydlící občany a bez hlubších znalostí problematiky se zdá být nelogické. Tato úprava dopravního značení byla nařízena dopravním úřadem Praha 16 - Radotín a Policií ČR jako jedna z variant nutnosti zklidnění křižovatky u železničního přejezdu ( možná si pamatujete, že v loňském roce byla na 1 měsíc na zkoušku zjednosměrněna celá Radotínská ulice ). Ona totiž křižovatka Radotínská-Mezichuchelská-Dostihová byla v roce 2006 zkolaudována pouze podmínečně, na dobu určitou, do vybudování tehdy připravovaného nadjezdu přes ČD a protože zastupitelé Velké Chuchle z minulého volebního období zcela odmítli realizaci onoho nadjezdu, skončila dle stavebního úřadu a PČR kolaudační podmínka povolující zde silniční provoz. Od minulého roku se hledá účinné řešení vedoucí k dílčímu zklidnění dopravy u železničního přejezdu do doby vybudování nového mimoúrovňového křížení trati ČD ( nejdříve v roce 2020 ). Pokud se současná úprava statisticky neosvědčí, dojde možná k situaci kdy bude zcela uzavřena ulice Mezichuchelská, která má propadlou kolaudaci viz text výše! Závěrem lze konstatovat, že současná situace byla naší MČ direktivně stanovena vyššími správními orgány a to především proto, že komunikace Dostihová, Radotínská, Starochuchelská a Mezichuchelská nejsou v majetku MČ Velká Chuchle, ale Hl.m.Prahy ve správě TSK Praha.
Více informací dostanete u pana Martínka vedoucího dopravního oddělení stavebního úřadu Praha 16 - Radotín.
ÚMČ